Rólunk

A Vadrózsa étterem története hosszú évtizedeken keresztül összeforrt egy névvel, Vetter Margóéval, aki 1969-től egészen 2013-ig, azaz 45 éven keresztül működtette a Rózsadomb, és egyben Budapest egyik legjobb, leghíresebb éttermét. A „házat” nemzetközi szinten is jegyezték, amit számtalan újságcikk és rengeteg gasztronómiai díj fémjelez.
A Vadrózsa kiváló minőségű magyar alapanyagokból készült ételeivel megőrizte a híres magyar konyha örökségét, amit hagyományosan elegáns polgári környezetben szervíroztak a vendégeknek. Természetesen emellett a nemzetközi konyha színvonalas újdonságai is rendszeresen megjelentek az étlapon. A védnöki táblás étterem számos külföldi ajánlásban szerepelt, a Gault&Millau Guide és a Michelin Guide is szerepeltette kiadványában a Vadrózsát.
Az étterem a magyarországi vendéglátás két ikonikus alakja, Dr. Buday Gábor és Földvári Gábor vezetésével éled újra, akik új koncepcióval, de a Vadrózsa hagyományos értékeit szem előtt tartva láttak munkához. Segítségükkel 2016 májusában „feltámadt” a Vadrózsa, mely külsőleg és kínálatában is új életre kelt. A honi gasztronómiai élet egyik fellegvára, újra legfényesebb pompájában várhatja vendégeit, a megszokott udvarias kiszolgálás mellett.

A Séf

Ajánlata

Aktuális

Étlapunk

LevesekElőételekFőételekDesszertekBorokSörökÜdítőkKávé - Tea

Marhatea roppanó zöldségekkel, töltött uszállyal

Consommé with fresh vegetables and stuffed beef meat

Limeos-kókuszos csiberagu leves

Chicken ragout soup with lime and coconut

Hideg libamáj zsírjával, friss zöldségekkel, hagymalekvárral

Cold goose liver with it’s own fat, fresh vegetables, onion jam

Nyári kevert saláta, házi füstölt lazaccal

Assorted fresh salad with smoked salmon

Libamáj trilógia (hideg libamáj, grillezett libamáj, libamáj brülée)

Goose liver trilogy (cold goose liver, grilled goose liver, goose liver brulée)

Bélszín carpaccio lágy sajttal, dióolajjal, ruccolával

Sirloin of beef carpaccio, soft cheese, walnut oil, ruccola

Vadrózsa ízelítő (libamáj, füstölt libamell, libasajt, libakolbász, tepertő, inasz)

Vadrózsa’s special (goose liver, smoked goose breast, goose cheese, goose sausage, greaves and goose belly fat)

Chilis-mézes garnéla fokhagymachipsszel

Chilli-honey shrimp with garlic chips

Vargányarizottó kecskesajttal és bébiparajjal

Porcini mushroom risottó with goat cheese and baby spinach

Budai tányérhús

Boiled beef meat a’la Buda

Borjúpörkölt tanyasi galuskával

Hungarian veal stew with home made gnocchi

Sült libacomb pároltkáposzta-krémmel

Roasted goose leg with stewed cabbage cream

Supreme jércemell, bazsalikomos paradicsom, szarvasgombás szélesmetélt

Supreme breast of pullet, basil tomato, truffle tagliatelle

Grillezett fogasfilé kapros rízlinglekvárral, pikáns zöldségekkel

Roasted pike-perch filet with dill riesling jam, pikante vegetables

Rosé kacsamell citrusos pezsgőjuiceval, diós gnocchival, endíviával

Rose duck breast with lime champagne juice, walnut gnocchi, endive

Borjú bécsi sült burgonyával

Wienerschnitzel of veal with pommes frites

Beefsteak erdei gombákkal, libamájjal, cabernet mártással

Beefsteak with forest mushroom, goose liver, cabernet sauce

Rib-eye steak parázsburgonyával, színes paprikákkal

Rib-eye steak with steak potatoe, californian paprika

Báránygerinc zöldfűszer crusttal, gyöngyhagymás szósszal

Saddle of lamb with spicy crust, pearl onion sauce

Grillezett libamáj vadmézben sült gyümölcsökkel, burgonyakrémmel

Grilled goose liver, roasted fruits in honey, potatoe cream

„Somlói” pohárban

Sponge cake „Somló” in glass

Zserbó tányérdesszert

Gerbaud plate

Belga csokoládéláva

Belgian chocolate lava

Sajtválogatás friss gyümölcsökkel, dióval

Assorted cheeses with fresh fruits, walnut

Konyári Rosé 2015

Dúzsi Kékfrankos Rosé 2015

Sauska Rosé 2015

Heimann Kékfrankos 2015

Szeleshát Cabernet Sauvignon 2012

Csányi Villányi Kővilla Cabernet Franc 2009

St. Andrea Áldás Egri Bikavér 2013/2014

Pannonhalmi Hemina Vörös 2014

Krusovice svetle

(0,5 l) csapolt/draught

Krusovice svetle

(0,3 l) csapolt/draught

Krusovice cerne

(0,5 l) üveges barna/bottled dark

Heineken

(0,33 l) üveges/bottled

Edelweiss

(0,5 l) üveges búza/bottled wheat

Guiness

(0.33 l) üveges ír fekete/ bottled Irish black

Gösser

(0,3 l) csapolt/draught

Gösser

(0,5 l) csapolt/draught

Coca-cola

(0,2 l)

Coca-cola zero

(0,2 l)

Fanta narancs/orange

(0,2 l)

Fanta citrom/lemon

(0,2 l)

Kinley tonic

(0,25 l)

Kinley gyömbér/ginger

(0,25 l)

Cappy Alma/apple

(0,2 l)

Cappy narancs/orange

(0,2 l)

Cappy ananász/pineapple

(0,2 l)

Cappy körte/pear

(0,2 l)

Cappy őszibarack/peach

(0,2 l)

Frissen facsart narancslé/fresh orange juice

(0,2 l)

Red Bull

(0,25 l)

Red Bull light

(0,25 l)

Espresso

Cappuccino

Americano

Latte macchiato

Jeges kávé/Iced coffee

Ír kávé/Irish coffee

Forró csokoládé

Althaus teák széles választékban

A wide range of Althaus teas

16 és 18 óra között „Happy Hour” akciónk keretében, az italok árából 20% kedvezményt biztosítunk!
„Happy Hour”: between 4 p.m. and 6 p.m. we provide 20% discount from our drink prices!

Egész

Napi ajánlat

Napi ajánlat

2.700 Ft

Hétfő

Vadas marhapofa, zsemle- gombóccal.

Kedd

Rántott borjúláb, rizzsel vagy burgonyával, és tartármártás- sal.

Szerda

Kakastaréj- pörkölt, tojásos galuskával.

Csütörtök

Vegyes halászlé, kívánságra belsőséggel. Túrós csusza.

Péntek-Szombat

Sólet füstölt vagy sült libacombbal és tojással

Aktuális

Események

Galéria

Nyitvatartás

Elérhetőség

Nyitvatartás

Hétfő - Szombat: 12-23 óra között.
vasárnap: 12-16 óra között.

Elérhetőség

+36/1-326-5809, +36/20-442-2245
vadrozsa@vadrozsa.hu
1025 Budapest, Pentelei Molnár utca 15.