Rólunk

A Vadrózsa étterem története hosszú évtizedeken keresztül összeforrt egyetlen névvel, jelesül Vetter Margóéval. A vendéglátás nagyasszonya 1969-től egészen 2014-ig, azaz 45 éven keresztül működtette a Rózsadomb, és egyben Budapest egyik legjobb, leghíresebb éttermét. Az általa vezetett „házat” nemzetközi szinten is jegyezték, amit számtalan újságcikk és rengeteg gasztronómiai díj fémjelez.
A Vadrózsa a kiváló minőségű magyar alapanyagokból készült ételeivel megőrizte a híres magyar konyha örökségét, amit hagyományosan elegáns polgári környezetben szervíroztak a vendégeknek. Természetesen emellett a nemzetközi konyha színvonalas újdonságai is rendszeresen megjelentek az étlapon. Mindez azonban nem ért volna semmit Margó utánozhatatlan kedvessége és eleganciája nélkül. A védnöki táblás étterem számos külföldi ajánlásban szerepelt, a Gault&Millau Guide és a Michelin Guide is szerepeltette kiadványában a Vadrózsát.
Vetter Margó 2015-ben érezte úgy, hogy egyedül már túl sok terhet ró rá az étterem vezetése, ekkor lépett színre a magyarországi vendéglátás két ikonikus alakja, Dr. Buday Gábor és Földvári Gábor, akik új koncepcióval, de a Vadrózsa hagyományos értékeit szem előtt tartva láttak munkához.
Segítségükkel 2016 májusában „feltámadt” a Vadrózsa, mely külsőleg és kínálatában is új életre kelt. Természetesen Vetter Margó is a csapat tagja maradt, így nem vitás, a honi gasztronómiai élet egyik fellegvára, újra legfényesebb pompájában várhatja vendégeit, a megszokott udvarias kiszolgálás mellett.

„Vadrózsa – a mindennapok luxusa”

A Séf

Ajánlata

Aktuális

Étlapunk

LevesekElőételekFőételekTavaszi spárga és eper kínálatDesszertekBorokWhiskeyKonyakGinVodkaTequilaRumVermouth/AperitifLikőrGyomorkeserűPálinkaPezsgőKoktélokLimonádékSörökÜdítőkÁsványvízKávé - Tea

Hagyományos tükrös húsleves, választható betéttel (házi finommetélt, maceszgombóc, daragaluska vagy májgombóc)

Traditional Meat Souop with Garnish as you like: Threadnoodles, Motza Dumplings, Semolina Dumplings, Liver Gnocchi

Tárkonyos borjúraguleves, burgonyagombóccal, cserépfazékban

Veal Ragout Soup with Tarragon, Potato Dumplingsserved in a ceramic Pot

Zöldhagymakrémleves, vajas kenyérropogóssal.

Green Onion Cream Soup with Crispy Buttered Bread

Gulyásleves csipetkével cserépfazékban.

Hungarian Goulash Soup with nipped Gnocchi

Hideg libamáj zsírjával, pácolt lilahagymával, idény jellegű zöldségekkel.

Cold Goose Liver with Fat, pikled purple Onoin, seasonal Vegetables

Pástétom variációk (borjúmáj, libamáj, vadpástétom)

Liver Pasty variations ( Veal Liver, Goose Liver, Wild Pasty)

Oliván pirított erdei gombaválogatás, magvas cipóban sült rokfortos ruccolával.

Assorted Forest Mushrom grilled with Olive Oil, served in Roquefort Ruccola Seady Loaf

Libamájrandevú

(Hideg libamáj, grillezett libamáj, libamájpástétom, libamájbrulée és libamájparfé találkozása, francia hagymalekvárral és narancspürével.)

Goose Liver rendez-vous

(Cold Goose Liver, Grilled Goose Liver , Goose Liver Pasty, Goose Liver Brulée, Goose Liver Parfait with French Onionjam and Orangepürée)

Vadrózsa házi kóstolója

( lengyel tojáspástétom, nyakba töltött libasajt, házi füstölt libakolbász házi füstölt libamell , liba tepertő és inasz)

Vadrózsa Special

(Egg Pasty, Goose Neck stuffed with Goose Meat, Home Made smoked Goose Sausage and Breast, Greaves and Goose Fat )

Házilag füstölt pácolt lazac, Martinihabbal, roppanós Julienne zöldségekkel.

Home smoked and marinated Salmon, with Martini whipped cream, fresh Vegetables

Klasszikus orosz kaviár tört jégen tálalva, blinivel.

Traditional Russian Caviar on ice and Blini

Gyömbéres rómaisaláta, chilis garnélával, Pernod olajjal.

Salad a la Rome with Ginger, Chili Shrimp, Pernod Oil

Hideg rosé kacsamell szeletek, galambbegy salátán, balzsamecetes málna öntettel.

Cold Rosé Duck Breast Slices with Salad, Raspberry Balsam Vinegar sauce

Ruccola saláta, napon száritott paradicsommal, pecorino sajttal, pirított tört dióval.

Hungarian Goulash Soup with nipped Gnocchi, Ruccola Salad with dried Tomato, Pecorino Cheese, roasted smahed Walnut

Süllő egészben roston, petrezselymes burgonyával, tartár mártással.

Pike-Perch whole, roasted with Parsley Potato, Sauce Tartar

Grillezett branzino, vajas burgonyával.

Roasted Branzino with Buttered Potatoe

Bőrén sült fogasfilé, zelleres burgonyapürével, kerti zöldségekkel.

Roasted Perch-Pike Filet with Celery Mashed Potato, Vegetables

Óriás garnélarák, paradicsomos, bazsalikomos spagettivel.

Large Shrimp with Basalicum Tomato Spaghetti

Budai tányérhús (ízletes fartő, velőscsont, saját levesében, krémes spenóttal, rösztivel, snidlingmártással, tormás almahabbal, pirított burgonyával)

A leves a következő betétekkel választható: palacsintametélt, házi metélt, májgombóc, grízgombóc, maceszgombóc

Boiled Beef Meat á la Buda ( Marrowbone, creamy Spinach, Potato Tartlet, roasted Potato, Chivesauce, Applefoam with Horse-Radish.)

Fridatto, Home- made Threadnoodles, Liver Dumpling, Semolina Dumpling,Motza Dumpling can be choosen to the Meat Soup

Fűszerekben érlelt bélszinjava, parázsburgonyával, vajas császárborsóval.

Spicy Pickled Sirloin of Beef with Potato, Buttered Green Peas

Francia kacsamell, libamájkalappal, spenótos endíviaragun, ropogós krokettel.

French Breast of Duck, Goose Liver, Spinach Endívia Ragout, Croquette

Báránygerinc, zsályás burgonyagratinnal, konfitált fokhagymával

Saddle of Lamb, Sage Potatogratin, confit Garlic

Őzgerinc, tokaji aszúban pácolt körtével, áfonyaragúval, burgonyafánkkal.

Saddle of Venison, in Tokaj Wine stewed Pear, Blueberri Ragout

Sült libacomb hagymás törtburgonyával, sültcéklás káposztalekvárral

Roasted Goose Leg with Onion Potato, Beetroot Cabbage Jam

Házi szélesmetélt szezámolajos gombával, távol-keleti zöldségekkel.

Home made Tagliatelle with Olive Mushroom, Vegetables

Krémes sajtrizottó, kávéban párolt fügeszeletekkel

Creamy Grillcheeserisotto, Parmesan, Coffe stewed Figs

Steakek ( vegyes körettel, fűszervajjal és választható mártásokkal: erdei gomba, zöldbors, hollandi, barbeque, berni).

Rib eye 300 gr

Steakek ( vegyes körettel, fűszervajjal és választható mártásokkal: erdei gomba, zöldbors, hollandi, barbeque, berni).

T-bone 450 gr

Steakek ( vegyes körettel, fűszervajjal és választható mártásokkal: erdei gomba, zöldbors, hollandi, barbeque, berni).

Hagyományos bélszín filé 300 gr

Steakek ( vegyes körettel, fűszervajjal és választható mártásokkal: erdei gomba, zöldbors, hollandi, barbeque, berni).

Hátszín 300gr

Hideg mentás eperkrémleves

Cold Stawberry Soup with Mint

Spárgakrémleves duó zöld és fehér spárgából, vaníliás rebarbara habbal.

Asparagus Cream Soup, green, white,with Vanilla Rhubarb foam

Friss tárkonyos spárgasaláta, borjúfilé carpaccioval fekete és fehér szezámmaggal.

Fresh Tarragon Asparagus Salad, with Veal Filet Carpacció, black and white Sesame

Libamájsüveg, spárgatagliatellével, bazsalikomos eperzselével.

Asparagus Tagliatelle with Goose Liver, Basil Strawberry jelly

Ricottával töltött ravioli, medvehagymavelutéval, lágyan sült vajhallal

Ravioli stuffed with Ricotta. Remsonsvelouté, roasted Escolar

Spárgarizotto, parmezánropogóssal, füstölt fürjtojással.

Asparagusrisotto with Parmesan Cheese, smoked Quail Egg

Tengelici spárga, vaslapon pirított petrezselymes újburgonyával, hollandimártással.

Asparagus with roasted Parsley_Potato, Sauce Hollander

Epres Belgacsokoládé mousse mentahabbal és pekándióval.

Belgian Chocolatemousse, Strawberry, Mintfoam, Pecan

Libamájtorta gránátalmával, eperfagylalttal

Goose Liver Cake with Pomegranate, Strawberry Ice Cream

Somlói galuska, ahogyan csak nálunk van.

Classic Bisquit Somló

Házi rétes válogatás (meggyes, túros, mákos) vaníliafagylalttal.

Home made Sour Cherry, Cottage Cheese, Poppy Seed Strudel with Vanilla Ice Cream

Belga csokoládéláva, krémes madártejjel.

Belgian Chocolate Lava with creamy Floating Island

Tortakóstoló (Eszterházy, Dobos, Sacher, Málnás túró).

Cake mix

Créme Brulée

Sajtválogatás nemes sajtokból.

Quality Cheeses

Johnnie Walker Red Label

Johnnie Walker Black Label

Johnnie Walker Blue Label

Chivas Regal

Glenfiddich 12 years old

Jack Daniel’s

Jameson

Henessy VS

Henessy VSOP

Remy Martin VSOP

Remy Martin XO

Remy Martin Louis XIII

Bombay Saphire

Hendrick’s

Russian Standard Original

Grey Goose

Kauffman Hard

Patron Silver

Patron Reposado

Bacardi

Bacardi Black

Bacardi 8 years old

Captain Morgan Spiced

Martini (bianco, dry, rosso)

Campari

Baileys

Cointreau

Grand Marnier

Disaromno Amaretto

Unicum

Unicum szilva

Jagermeister

Underberg

Agárdi Irsai Olivér Szőlő

Agárdi Érlelt Alma

Agárdi Feketecseresznye

Agárdi Kajszibarack

Agárdi Cigánymeggy

Agárdi Barrique Szilva

Agárdi Birs

Agárdi Tokaji Borseprő Párlat

Agárdi Szivar Aszútörköly

Bestillo Málna Cuvée

Bestillo Piros Vilmoskörte

Bestillo Vadcseresznye

Gyulai Kóser Szilva

Gyulai Kóser Vilmoskörte

Panyolai Mézes Bodza

Panyolai Mézes Fahéjas Alma

Hungária Extra Dry

Pannonhalmi Salve 2015 (gyöngyözőbor/sparkling wine)

Bortolomiol Prosecco Frizzante Spago – DOC

Kreinbacher Extra Dry

Veuve Clicquot Brut

Billecart Salmon Brut Rosé

Ruinart Blanc de Blancs

Dom Pérignon

Dom Pérignon Rosé

Pol Roger Sir Winston Churchill 2004

Billecart-Salmon Brut Reserve (0,375 l)

Mojito

(Bacardi, szóda/soda, menta, lime)

Cuba Libre

(Bacardi, cola, lime)

Aperol Spritz

(Aperol, pezsgő/champagne, szóda/soda, narancs/orange)

Old Fashioned

(Bourbon whisky, Angostura Bitters, cukorszirup/sugar syrup, narancslé/orange juice, citromlé/lemon juice)

Cosmopolitan

(Vodka, triple sec, áfonyalé/cranberry jice, lime)

Kir Royale

(Creme de cassis, pezsgő/champagne)

Virgin Summer Fresh

(passion fruit, eper/strawberry, almalé/apple juice, szóda/soda, lime)

„Classic”

(citrom/lemon, narancs/orange, lime, cukorszirup/sugar syrup, szóda/soda)

„Mojo”

(citrom/lemon, lime, uborka/cucumber, friss menta/ fresh mint, cukorszirup/sugar syrup, szóda/soda)

„Basil”

(citrom/lemon, lime, málna/rapsberry, bazsalikom/basil, szóda/soda)

Krusovice svetle

(0,5 l) csapolt/draught

Krusovice svetle

(0,3 l) csapolt/draught

Krusovice cerne

(0,5 l) üveges barna/bottled dark

Heineken

(0,33 l) üveges/bottled

Edelweiss

(0,5 l) üveges búza/bottled wheat

Guiness

(0.33 l) üveges ír fekete/ bottled Irish black

Coca-cola

(0,2 l)

Coca-cola zero

(0,2 l)

Fanta narancs/orange

(0,2 l)

Fanta citrom/lemon

(0,2 l)

Kinley tonic

(0,25 l)

Kinley gyömbér/ginger

(0,25 l)

Cappy Alma/apple

(0,2 l)

Cappy narancs/orange

(0,2 l)

Cappy ananász/pineapple

(0,2 l)

Cappy körte/pear

(0,2 l)

Cappy őszibarack/peach

(0,2 l)

Frissen facsart narancslé/fresh orange juice

(0,2 l)

Red Bull

(0,25 l)

Red Bull light

(0,25 l)

Natur Aqua szénsavmentes/still

(0,25 l)

Natur Aqua szénsavas/sparkling

(0,25 l)

Life-Water szénsavmentes/still

(0,3 l)

Life-Water szénsavas/sparkling

(0,3 l)

Vis Vitalis Pannonhalmi Apátsági szénsavmentes/still

(0,8 l)

Vis Vitalis Pannonhalmi Apátsági szénsavas/sparkling

(0,8 l)

Evian

(0,33 l)

Perrier

(0,33 l)

Espresso

Cappuccino

Americano

Latte macchiato

Jeges kávé/Iced coffee

Ír kávé/Irish coffee

Forró csokoládé

Althaus teák széles választékban

A wide range of Althaus teas

12 és 16 óra között az étlapon feltüntetett a'la carte étel és ital árainkból 20% kedvezményt biztosítunk!
16 és 18 óra között „Happy Hour” akciónk keretében, az italok árából 20% kedvezményt biztosítunk!
Between 12 a.m. and 4 p.m. we provide 20% discount from our prices!
„Happy Hour”: between 4 p.m. and 6 p.m. we provide 20% discount from our drink prices!

Egész

Napi ajánlat

Napi ajánlat

3.700 Ft

Hétfő

Vadas marhapofa, zsemle- gombóccal.

Kedd

Rántott borjúláb, rizzsel vagy burgonyával, és tartármártás- sal.

Szerda

Kakastaréj- pörkölt, tojásos galuskával.

Csütörtök

Vegyes halászlé, kívánságra belsőséggel. Túrós csusza.

Péntek-Szombat

Sólet füstölt vagy sült libacombbal és tojással

Aktuális

Események

Galéria

Nyitvatartás

Elérhetőség

Nyitvatartás

Hétfő - Szombat: 12-23 óra között.
vasárnap: 12-16 óra között.

Elérhetőség

+36/1-326-5809, +36/20-442-2245
vadrozsa@vadrozsa.hu
1025 Budapest, Pentelei Molnár utca 15.